Ал. Симов: България няма да има газ, но ще има американски танкове... Ето ви истинска диверсификация
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Декември 2014 10:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ал. Симов: България няма да има газ, но ще има американски танкове... Ето ви истинска диверсификация

/КРОСС/Руският президент Владимир Путин заяви, че е възможно Русия да преразгледа участието си в проекта за газопреносната мрежа "Южен поток" и енергийните ресурси, предвидени да него, за бъдат пренасочени към други пазари.

Малко по-рано ръководителят на "Газпром" Алексей Милер директно обяви проекта "Южен поток" за закрит.

Новината предизвика бившия депутат и енергиен специалист от БСП Явор Куюмджиев да напише в статус в социалната мрежа: "Това, за което говорехме и предупреждавахме, се случи".

Ядосан е и левият журналист и политик Александър Симов. "България няма да има газ, но ще има американски танкове... Ето ви истинска диверсификация, лузъри!" - написа той в своя профил във "Фейсбук".

Явор Куюмджиев:

"Честито на "печелившите"! "Южен поток" умря! Това, за което говорехме и предупреждавахме, се случи. Изгубихме няколко хиляди работни места, изгубихме близо 1 млрд. лева годишно от приходи, изгубихме стратегическа сигурност, изгубихме шанса си за по-високи доходи на пенсионери и социално слаби. Чувствам се като в кошмар - повтаря се историята от 1999 г., когато "Син поток" заобиколи България. Сега става същото. 63 млрд куб. метра газ, предвиден за "Южен поток" отива за Турция, а оттам пак ще стигне до Европа, но ще заобиколи България. Нека сега реформатори, гербери и цялата четворна коалиция да кажат какво смятат да правят с българската енергетика?! Особено ми е интересно какво ще кажат от АБВ... Жалко за България!

Александър Симов:

България няма да има газ, но ще има американски танкове...Ето ви истинска диверсификация, лузъри! :)))))

О, неее, Путин спря "Южен поток". Какво ще прави сега психодесницата без любимото си чудовище? Чудно ми е коя ли е ще следващата голяма заплаха от страна на Русия, която е смущава съня на грантовата интелигенция? Например: "Не е ли време да забраним на рускините да посещават България, те внасят кремълска корупция и разложение в присъщата ни евроатлантическа еротика"...Даа, защо ли изведнъж се размириса на шисти? Защо ли? И то ей-така - по евроатлантически намирисва :)))

Иво Атанасов, бивш депутат от БСП:

Руският газ ще заобиколи от юг не само Украйна, но и България. След като десницата изтърва "Южен поток", дует "Южен вятър" трябва да й припомни песента за уволнението.