Dacia Duster Pick-Up и за румънските военни
Секция: Автомобили
04 Декември 2014 12:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Dacia Duster Pick-Up и за румънските военни

/КРОСС/По време на военния парад, част от националния празник на Румъния на 1 декември, са били представени няколко нови военни версии на актуалното поколение на Dacia Duster.

Двете най-интересни са били Duster Army и Duster Pick-Up Army, изработени според спецификациите на НАТО, в това число и отговарящи на условията за спускане от самолет. И двата автомобила идват с редица уникални решения, подсилено окачване, допълнителни ролбари и специализирана екипировка, и са екипирани с 1.5 литров дизелов двигател със 110 конски сили.

Военната пикап версия на Dacia Duster е оборудвана със специална апаратура за видео-наблюдение и подобно на Duster Army разполага със система за задвижване на четирите колела.

В началото на октомври тази година, Dacia обяви, че в завода на марката в Питещ, е била осъществена доставката на първите 10 представителя на уникалният Duster Pick-Up, разработен съвместно с Romturingia, за нуждите на петролния гигант OMV Petrom. До края на следващата година ще бъдат произведени общо над 500 представителя на тази версия на модела.