Погват бракониери в Търговище след намеса на „Атака”
Секция: ПОЛИТИКА
12 Декември 2014 15:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Погват бракониери в Търговище след намеса на „Атака”

/КРОСС/ Народният представител от „Атака" от Търговищки избирателен район Николай Александров зададе въпрос в рамките на петъчния парламентарен контрол на земеделския министър Десислава Танева относно незаконна сеч на територията на област Търговище.
На редица срещи с Александров граждани са се оплакали, че в региона им се извършва неправомерна сеч без разрешителни или се осъществява т.нар. гола сеч. Според техните твърдения основният извършител на деянията е лицето Хасан Хасанов, известен като Саксъна.
В тази връзка депутатът попита земеделския министър: „Какво се прави, за да се предотвратят тези незаконни деяния? Извършвани ли са проверки на място? Има ли предприети мерки срещу извършилите на неправомерна сеч в региона?"
Земеделският министър Десислава Танева отговори, че посоченото лице има регистрирана фирма, но при проверките не са установени нарушения. Относно питането на Александров е разпоредена проверката от ИАГ и депутатът ще бъде уведомен за резултатите. Танева призна, че също е получавала сигнали за това лице, като след разпореждане на проверка, по сигналите е установен незаконен добив на дървен материал. Проверките са извършени от ИАГ - В.Търново, а не от ИАГ - Шумен, заради някои местни зависимости, по думите на министъра.
Александров информира, че също е направил проверка на лицето и е установил, че лицето има покровителство от местната прокуратура.