Истината за приемането на България в Европейския Съюз
Секция: Интервюта
15 Декември 2014 10:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Истината за приемането на България в Европейския Съюз

/КРОСС/ Какво направи България, за да бъдат започнати преговори за присъединяването ни към ЕС?

Шест години изминаха от приемането ни в Европейския Съюз. Резултатите надминаха прогнозите и на най-големите песимисти, а оптимистите бяха ударени от челния влак на реалността. Какво обаче направи България, за да бъдат започнати преговори за присъединяването ни, което стана факт през 2007г.

След срещата си с тъй наречения „Командир" - Иван Костов през 1999г. Бил Клинтън прави кратко изявление, което ясно обрисува какво точно България е сторила, за да бъдат започнати преговорите по присъединяването ни в Евро-съюза:
„Съединените щати и Европа са благодарни за подкрепата на България по време на трудностите с кризата в Косово, подчерта американският президент. Смятам, че подкрепата на САЩ за желанието на България за политическа, икономическа и военна интеграция към Запада също е важна"
Бил Клинтън, 1999г.

България даде въздушен коридор на НАТО-вските агресори, позволи над Сърбия да бъдат извършени зверски бомбардировки, траещи 80 дни. В тези бомбардировки американците тестват новите си бомби, пускат уранови бомби и осакатяват, тровят и убиват хиляди сърби. И тъй като някои хора омаловажават случилото се тогава и съучастничеството на България в това престъпление вижте резултата, ето ги „трайно-демократизираните" човешки същества, които бяха „наказани" от САЩ и НАТО заради това, че не са като нас - дупедавци:
На първата среща с Клинтън Костов, Михайлова и Агов от името на целия български народ правят „пазарлъци", както самия Агов нарича преговорите с американците и Европа. Срещу въздушния коридор и превръщането на България в марионетка на Запада и острия завой и преориентиране на външната политика България получава право да избере измежду две награди:
Отпадане на визите за САЩ или преговори за присъединяването ни в Европейския Съюз. Костов, считащ се за голям дипломат си прави илюзии, че ще може да договори и двете. Разбира се, „щедростта" на Запада към България идва само в моменти, когато от държавата ни зависи нещо подобно. Тук отварям една скоба - през 2011-2012г. правителството на ГЕРБ усилено се стараеше да се хареса на американците, както и посолството на САЩ с насмешка коментира в докладите си подмазвачеството на Борисов и изгодата им от него. Така България направи своето „обосновано предположение", че Хизбула носи отговорност за атентата на летището в Бургас. Идеята е, че САЩ и Израел искат да принудят Европа да признае Хизбула за терористична организация.

Та, Костов се опитва да спечели и визите и преговорите за Евросъюза, но е принуден да избере само едното. Така България започва преговорите за присъединяване към Европейския Съюз. И следващите правителства старателно следваха анти-националния курс на политика, само и само, за да бъдем приети. Лишихме се от много индустриални и производствени възможности, които имахме, лишихме се от атомна енергетика и много, много др. „компромиси" за сметка на целия български народ...

/alterinformation/