Александра Жекова - спортист номер 1 на НСА за 2014-а година
Секция: СПОРТ
17 Декември 2014 11:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Александра Жекова - спортист номер 1 на НСА за 2014-а година

/КРОСС/Александра Жекова беше избрана за спортист номер 1 на Националната спортна академия "Васил Левски" за 2014-а година. Най-добрата ни сноубордистка е 4-ти курс във висшето спортно училище и печели награда за втори път. Отличието и се дава заради упоритата ѝ работа и отлични резултати на държавните първенства, като кулминацията на постиженията ѝ тази година беше пето място на олимпийските игри в Сочи. Освен медала Александра Жекова получи и годишна стипендия от НСА.

С награда "Треньор на годината" беше отличен асистент Радослав Пенов - преподавател по карате в НСА, спечелил златен медал от световно първенство по карате в Полша (категория 85 кг Комите), помощник треньор на националния отбор по карате и председател и треньор на клуб "Файтърс - НСА".

Специална награда - почетен медал на НСА тази година беше връчена и на Станимира Петрова - магистър в НСА, която постигна изключителен успех на световното първенство по бокс за жени в Република Корея и завоюва световна титла в категория 54 килограма. Петрова е и носителка на европейска титла по таекоуон-до ITF в словенския град Блед през 2013-а година, а по-рано тази година тя стана и шампионка на планетата по таекуон-до ITF отборно в "Арена Армеец".

Годишните награди "Спортист и треньор на годината" на Национална спортна академия "Васил Левски" бяха връчени на специално тържество, организирано от Асоциацията на спортните клубове и от Студентския съвет към НСА.

На 22-ри декември в Зала 3 на НДК ще бъдат връчени статуетките за "Спортист на годината", "Треньор на годината", "Спортист с увреждания" и "Отбор на годината".

57-ата поредна церемония по връчването на най-престижните награди в българския спорт ще бъде под патронажа на Йорданка Фандъкова, кмет на София.

Александра Жекова е една от номинираните.