Борисов и Камерън обсъдиха енергийните проекти
Секция: ПОЛИТИКА
18 Декември 2014 19:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов и Камерън обсъдиха енергийните проекти

/КРОСС/ В Европейската народна партия (ЕНП) внимателно разгледаха картите с газовите коридори и това, което им обясних - и за газовия хъб, но и за възобновяването на вариантите, ако минава действително газопроводът през Турция, да се възобнови трасето „Набуко-Запад", което е абсолютно възможно. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след проведената среща в Брюксел с премиера на Обединеното кралство Дейвид Камерън.

Борисов отбеляза, че в рамките на разговора, по покана на г-н Камерън, са били обсъдени подробно енергийните проекти. „Всички много сериозно гледат на проблема в България, на това, че сме поставени в неизгодна ситуация. От една страна енергийна зависимост - най-скъпа цена на газа, в същото време арбитражи за стотици милиони", посочи премиерът. Той допълни, че година и половина е „проспано време" за уточняване на детайлите по проекта „Южен поток", които е можело отдавна да бъдат решени, ако правителството на ГЕРБ не е било свалено.
„По време на срещата с министър-председателя Камерън говорихме да умножим усилията си по линия на контратероризма, на газовата и енергийната независимост, инвестициите", заяви премиерът Борисов. Той сподели, че е получил поздравления от своя колега за изборната победа.
„Вниманието към България в момента е, че всички се радват, за което благодаря и на коалиционните партньори, за това, че страната ни има стабилно правителство. "Важно е всички да се мобилизираме и да се опитаме да си спасим еврофондовете и държавата и да си възобновим системите", допълни министър-председателят.