БСП стартира поредица от инициативи под надслов „Солидарна Коледа”
Секция: ПОЛИТИКА
18 Декември 2014 20:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП стартира поредица от инициативи под надслов „Солидарна Коледа”

/КРОСС/  БСП стартира поредица от инициативи, обединени под надслов „Солидарна Коледа". Те ще се проведат на много места в страната и ще бъдат подкрепени активно от членовете на Младежкото обединение на партията. Нашата цел е да изразим своята солидарност към засегнатите от наболелите социални проблеми, да покажем, че сме съпричастни с хората, които ги изпитват всеки ден, да потърсим заедно тяхното решение.

„Солидарна Коледа" не представлява спорадичен акт, а ще продължи след Коледните и Новогодишните празници. Нуждата от солидарност в обществото ни не може да бъде задоволена само с празнични кампании. Наред с това, не популярността на организаторите им е важна, а дълготрайната полза за онези, към които са насочени.

Конкретни инициативи вече готвят Младежките организации на БСП в София, Перник, Видин, Ямбол, много други градове. В една от благотворителните акции ще участва Младежкото обединение на БСП - Видин. Младите социалисти там ще раздадат подаръци на възпитаниците на местното Помощно училище за деца със специални нужди „д-р Петър Берон". В инициативата ще се включат Димитър Велков, зам.-председател на БСП - Видин по организационните въпроси и областен координатор на Младежката организация на БСП, Димитър Димитров, сътрудник на евродепутата Илияна Йотова и Ивайло Лилов, политически организатор от Националния съвет на БСП. Събитието е насрочено за 9:30 часа на 19 декември (петък).

Повече информация за състояли се и предстоящи акции и мероприятия в рамките на „Солидарна Коледа" ще откриете на „Фейсбук" страницата www.facebook.com/Christmas.Solidarity. Там ще разберете и как можете да се включите в нея. Не се колебайте да споделите Вашето мнение за инициативата и да дадете съвети за това как да достигнем до повече нуждаещи се от съпричастност и солидарност. Вашият принос е от голямо значение за успеха на „Солидарна Коледа".