До Дубай и обратно срещу 190 евро
Секция: Туризъм
19 Декември 2014 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
До Дубай и обратно срещу 190 евро

/КРОСС/ Няма нужда да харчите безумни пари и да губите цял ден в трансфери по летищата, за да стигнете до Дубай. Авиокомпанията "Flydubai" пусна вчера първия си директен полет до летище София. С новооткритата линия стигате до Обединените арабски емирства само за 4 часа. А след празниците ще може да си вземете двупосочен билет само за 190 евро. Полетите ще са два пъти седмично, а през лятото ще се увеличат.

Вчера първият самолет на луксозния дубайски превозвач бе посрещнат тържествено в София. "Новата линия е 43-ият маршрут, по който ще бъдат превозвани пътници от летище София към ОАЕ. Само през 2014 г. над 30 хил. пътници са излетели към Дубай. С "Flydubai" България ще стане много по-привлекателна за туристи, бизнесмени и инвеститори от Изток и Азия. Надявам се с новата дестинация през 2015 г. столичното летище да постигне рекорд от 4 млн. пътници", каза изпълнителният директор на софийския аеропорт Христо Щерионов. Старшият вицепрезидент по търговски операции за ОАЕ, Близкият изток, Европа и ОНД - Джейхун Ефенди, също изказа своето задоволство. "Flydubai" бе създадена през 2008 г. от правителството на Дубай, за да увеличи възможностите за пътуване, туризъм и търговия, както и да подобри свързаността между Дубай и екзотични дестинации като Малдивите, Сейшелите, Тайланд, Непал и др. За 5 г. ние свързахме Дубай с 89 дестинации, само през 2013 г. с компанията бяха превозени 7,5 млн. пътници. Въздушният ни флот използва 43 самолета Боинг 737. През последните 2 месеца свързахме Дубай директно с 26 нови града, а за последните 2 седмици открихме 5 нови маршрута в Централна и Източна Европа, като броят на пасажерите се е увеличил 4 пъти", заяви дубайският представител. С новата директна дестинация двете страни целят популяризирането на България като туристическа дестинация. Още повече, че визите между България и Дубай вече са премахнати. Хора от над 200 националности живеят и работят в Дубай, сред които и много българи. По този маршрут София ще се свърже с над 200 дестинации, като се съкрати времето за пътуване до Далечният изток, Австралия и Африка.

Сред първите, които пътуваха по новата линия, бе Н. Пр. посланикът на Оман в България Али Ал-Кутейби. Облечен с дънки и кожено яке, той излетя със семейството си за ваканция в Дубай./Стандарт

Автор: Оля Ал-Ахмед

Оля Ал-Ахмед е известен български журналист и преводач от арабски и руски, експерт по ПР и протокол. Говори свободно английски, арабски, руски и испански. Завършила е арабска филология в СУ , с втора специалност : журналистика и ПР , и здравен мениджмънт в УНСС. Преди години само за една нощ преведе наказателният кодекс на Либия и обвинителния акт срещу българските медици , с което нашумя. Защитила е дисертация по съвременна арабска литература и език в Дамаск. Има редица научни публикации в областта на лингвистиката. Заклет преводач и хоноруван лектор в НБУ.