Община Разград дава още 1 млн. за реконструкцията на "Лудогорец Арена"
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Декември 2014 15:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Община Разград дава още 1 млн. за реконструкцията на "Лудогорец Арена"

Разград /КРОСС/  Община Разград ще отпусне допълнително 1 млн. лева за реконструкцията на стадиона на Лудогорец. Това съобщи кметът на града Денчо Бояджиев.
В момента се работи денонощно, за да приключат довършителните дейности по строителството на сектор "Б". За реализацията му през 2014 г. бяха осигурени 3 млн. лева по проекта "Региони в растеж". Реализацията на обществената поръчка започна в края на август, като срокът за изпълнение е 180 дни - т.е. до края на февруари.
Строително-ремонтните дейности предвиждат цялостната реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец Арена" - Сектор "Б", който ще носи името на Козмин Моци. Изгражда се монолитна стоманобетонна конструкция, като над трибуните в момента се прави козирка от метална конструкция с покритие от ламарина и поликарбонат, покриваща две трети от площта над зрителските трибуни. Ще се обособят стъпаловидно разположени открити трибуни с 2355 седящи места и обслужващи помещения, разположени на две етажни нива под трибуните - съблекални, душови помещения, стаи за треньора, допинг контрол и др., както и технически, и помощни помещения за обслужване на стадиона, сервизни помещения за посетителите. След този етап, ще започне реконструкцията и на останалите сектори.
Цялостната реконструкция на стадиона ще приключи до края на 2015 година. За нея собствениците на клуба трябва да осигурят 20 млн. лева, а приносът на Община Разград е общо 4 млн. лева. Преди година кабинетът "Орешарски" гарантира осигуряването на средствата от държавата.
От 2016 година ще може да се ползва целият обем на стадиона, като ще има възможност да се играят и мачове от евротурнирите.