Условна присъда за ром, вдигнал брадва срещу полицай
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Декември 2014 16:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Условна присъда за ром, вдигнал брадва срещу полицай

/КРОСС/ С условна присъда от 8 месеца се отърва 19-годишният ром Койчо Йорданов, който вдигна брадва срещу полицай в бургаското село Дебелт. За да избегне затвора, той се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата. Присъдата е наложена от районния съд в Средец.
Койчо Йорданов заплаши униформен полицай от специализираните сили с брадва, след като бе хванат да пренася незаконни дърва с каруцата си. Екшънът се разигра в около 2 часа след полунощ близо до ромската махала в Дебелт. Койчо се опитал да избяга, но след кратка гонка е хванат на местопрестъплението. Когато разбрал, че не може да се измъкне, той размахал брадвата срещу полицая и заплашил, че ще го заколи. Свидетел на свадата станал горски служител, който пък опитвал да състави акт на крадеца.
Ромът с брадвата се оказа близък роднина на осмокласника, който изнасили 11-годишно дете в училищната тоалетна преди две седмици. Според кметицата на Дебелт двамата са кръвни братя. Изнасилвачът все още се води само заподозрян и срещу него до момента не е повдигнато обвинение, съобщава standartnews.com.