Старозагорските млади социалисти в „Акция Дядо Коледа”
Секция: ПОЛИТИКА
19 Декември 2014 19:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Старозагорските млади социалисти в „Акция Дядо Коледа”

Стара Загора /КРОСС/ Старозагорските млади социалисти проведоха „Акция Дядо Коледа" за настанените в Дома за деца с физически и умствени затруднения в с. Сладък кладенец. Акцията е част от кампанията „Солидарна Коледа" на БСП.
„Идеята на Младежкото обединение на БСП в областния град е да създаде радост за децата в неравностойно социално положение преди светлия християнски празник Рождество Христово", сподели Николай Митков пред директорката на социалния дом Валерия Кънчева. С добрия старец бяха и Светослав Петров, Магдалена Велева, Делян Делчев, Христофор Маринов и Валери Тенев. Чрез Дядо Коледа младите изразяват своята солидарност към засегнатите от несправедливостта в обществото и показват своята съпричастност към тях.
„Акция Дядо Коледа" бе подготвена от членовете на БСП, които пожелаха да се включат благотворително. Други организирахме и подготвихме сладки пратки по Дядо Коледа и той с верните си помощници ги поднесе днес на живеещите в дома", разказа Диана Михалева - общинският председател на МО на БСП. Заедно с нея в Коледната работилница в ролята на работни джуджета се превъплъти Ива Иванова и бъдещият член на БСП, както сам се определя, седемгодишният Деян Вълев, който е написал вече своите писма и ги е изпратил по Коледната поща. „Вярваме в доброто и затова сме тук, днес ние видяхме щастие в очите на тези 26 деца, които винаги ще чакат своя Дядо Коледа, въпреки че и днес му стиснаха ръката", развълнуван от срещата в дома сподели Станислав Станчев, който беше в ролята на добрия старец.
„Солидарна Коледа" ще продължи и след Коледните и Новогодишните празници.