Извънреден събор на БЛС ще вземе решение за Националния рамков договор за 2015 година
Секция: Здраве
20 Декември 2014 12:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Извънреден събор на БЛС ще вземе решение за Националния рамков договор за 2015 година

/КРОСС/ Делегатите на извънреден събор на Българския лекарски съюз ще вземат решение за мандата на ръководството да подпише Националния рамков договор за 2015 година.

Преди дни председателят на съюза заяви, че вероятността да няма договор е голяма, защото не е постиганото съгласие с надзора на Касата по цените на медицинските дейности, припомня БНР.

Надзорният съвет на Здравната каса не е одобрил нито едно от предложенията на Лекарския съюз, посочи Цветан Райчинов: „Не можахме да постигнеме никакво съгласие с надзора за корекция на каквато и да е цена. За болнична помощ - никаква, тъй като те предвиждат дефицит около 120 милиона, доболничната помощ също предвиждат дефицит от около десетина милиона. Повече от малко вероятно е да има рамков договор".

БЛС поиска 12 млн. лв. увеличение за личните лекари и специалистите, но надзора на касата предложи 5 милиона. Председателят на Надзорния съвет на НЗОК Кирил Ананиев ще отиде на събора на лекарите, за да отправи същото предложение.

Няма как да се съгласим и да оставим хора, на които да не може да бъдат платени медицински услуги.
Лекарският съюз не е съгласен с предложението на Надзорния съвет на касата за регулация по отношение на плащанията на извънлимитната дейност на болничните заведения.