Жена в клинична смърт роди здраво момченце в Милано
Секция: ЛЮБОПИТНО
20 Декември 2014 17:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жена в клинична смърт роди здраво момченце в Милано

/КРОСС/ Жена в клинична смърт роди здраво момченце в клиниката Сан Рафаеле в италианския град Милано, пише вестник Stampa.

Преди девет седмици 36-годишната италианка получава мозъчен кръвоизлив и е приета в родилото отделение на клиниката. Там лекарите констатират мозъчна смърт и по настояване на родителите й решават да я поддържат жива чрез апаратура, за да запазят живо бебето, което носи. Бебето бе захранвано чрез сонда.
Така, в тридесет и втората седмица от бременността, лекарите изваждат в добро състояние бебе с тегло 1 килограм. Детето ще остане за наблюдение в болницата.

Веднага след раждането на момченцето, близките на жената са дали съгласие органите й да бъдат използвани при трансплантация.

Подобни случай са рядкост. През 2006 г. в болницата „Нигуарда" в Милано 38-годишна жена, изпаднала в мозъчна смърт след аневризма, бременна в 17-ата седмица, беше поддържана жива с апаратура, докато бременността й достигна 28-ата седмица и се роди момиченце, което тежеше 713 грама. Четири години по-късно, в същата болница, друга майка в мозъчна смърт беше поддържана жива осем седмици, за да роди момченце.