EVN България съветва какво да направим при по-дълго отсъствие от дома през празничните дни
Секция: ИКОНОМИКА
21 Декември 2014 10:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
EVN България съветва какво да направим при по-дълго отсъствие от дома през празничните дни

/КРОСС/ EVN България предлага няколко кратки и практични стъпки на своите клиенти, които планират по-дълго отсъствие от дома по време на коледните и новогодишни празници. Стъпките са лесни за изпълнение и са насочени към повишаване на информираността на клиентите относно факторите, които могат да повлияят на тяхното потребление дори и при отсъствие от дома. Стъпките включват:

• Изключете всички електроуреди, които не е необходимо да работят във Ваше отсъствие. Важно е да се знае, че уреди като хладилник или фризер, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия.
• Изключете от щепсела уреди като телевизор, аудио-уредба и монитор, защото и в режим на stand-by те ще продължат да консумират електроенергия.
• Уверете се, че външни хора нямат достъп до електрически контакти, които са част от ел.инсталацията на Вашия имот.
• Запишете показанията на електромера си преди да заминете и сравнете данните при завръщането си.
• Ако във Ваше отсъствие няма достъп до Вашия електромер, можете да заявите посещение на отчетник на денонощен телефон 0700 1 7777 в удобно време.

С цел навременна информираност EVN България съветва клиентите си да посетят удобен за тях EVN Офис и да предоставят телефонен номер или имейл, на който безплатно да получават актуална информация:

Информация за стойността на месечната фактура - по SMS или имейл
Известяване преди прекъсване за неплатени задължения - по SMS или имейл. С безплатния абонамент клиентите получават известия за наличие на просрочени неплатени задължения за консумирана електроенергия, заради които предстои прекъсване на електрозахранването. Известяването се получава най-малко три дни предварително.

Посочените безплатни SMS/имейл услуги могат да се заявят заедно или отделно с една обща декларация във всеки удобен EVN офис.


ЕVN България
Телефонен център 24 часа в денонощието
0700 1 0007 - телефон при липса на захранване
0700 1 7777 - телефон за обща информация и справки
0700 1 0207 - телефон за автоматична проверка на сметка
еmail: info@evn.bg
www.evn.bg