Кънев след разговор с Борисов: Спираме пенсионната реформа
Секция: ПОЛИТИКА
21 Декември 2014 16:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кънев след разговор с Борисов: Спираме пенсионната реформа

/КРОСС/ ГЕРБ и Реформаторският блок са постигнали съгласие за бързи вътрешнопартийни консултации, последвани от поредица от експертни консултации по повод пенсионния модел, съобщи във Фейсбук профила си съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев. 

Днес той е провел двучасов разговор с премиера Бойко Борисов по повод кризисната ситуация след петъчния парламентарен вот, с който ГЕРБ и ДПС приеха спорни промени за пенсионните осигуровки.

„Добре е още преди Нова година или в началото до януари да стигнем до общо политическо решение на управляващите партии и мнозинството. Това решение ще гарантира сигурността на личните пенсионни спестявания и стабилността на финансовата система, в т.ч. на частните и публичните пенсионни фондове. До приемането на общо политическо решение, наредба по приложението на спорните текстове няма да бъде издавана и те няма да произведат правно действие", посочва Кънев.

По пътя на прекия политически диалог, ще вземем решенията за бъдещето на пенсионния модел и няма да допуснем влияние на ДПС върху политическата власт и финансовия сектор, отбелязва той.