"Сони пикчърс" все пак ще пусне "Убийствено интервю"
Секция: Шоубизнес
22 Декември 2014 12:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Сони пикчърс" все пак ще пусне "Убийствено интервю"

/КРОСС/Американската филмова компания "Сони пикчърс" все пак ще разпространява филма The Interview ("Убийствено интервю"), предаде вчера ТАСС.

"Сони пикчърс" само е отложила премиерата на филма, заяви адвокатът на корпорацията Дейвид Бойез пред Ен Би Си в неделя. Той уточни, че не е ясно засега на какъв носител ще излезе филма, но обеща, че това ще се случи със сигурност.

Кибератаката срещу компанията е проблем на националната сигурност на САЩ, а не на "Сони пикчърс", подчерта адвокатът. Освен че откраднаха още неиздадени филми, сценария на новия филм за Джеймс Бонд и лична кореспонденция на фирменото ръководство, хакерите оставиха съобщение със заплахи.

Те заявиха, че при излъчването на The Interview, в което става дума за заговор срещу севернокорейския лидер Ким Чен-ун, могат да бъдат извършени терористични актове. По тази причина "Сони пикчърс" отмени премиерата на филма, насрочена за 25 декември. Изпълнителният директор и президент на "Сони пикчърс" Майкъл Линтън заяви, че холивудското студио е изтеглило филма, след като киносалоните са започнали един след друг да съобщават, че няма да показват филма. Студиото обаче беше подложено на критики от холивудски звезди и политици, заявяващи, че престъпниците не трябва да диктуват какво може да се гледа в кината.