SAP отваря центрове за данни в Русия
Секция: Технологии
22 Декември 2014 13:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
SAP отваря центрове за данни в Русия

/КРОСС/Немският софтуерен гигант SAP ще отвори два центъра за данни в Русия за облачни услуги, съобщи Ведомости, позовавайки се на изпълнителния директор на SAP СНГ Вячеслав Орехов.

Единият от центровете ще бъде основен, а вторият - резервен. В тях ще се съхраняват данни на клиенти на SAP, които ползват системи за управление на персонала, взаимодействие между доставчици и купувачи на стоки и услуги и др.
Всеки от двата центъра ще включва по 60 сървърни шкафа. Проектът се оценява на 20 милиона евро, а откриването е планирано за 23 декември.

По думите на Орехов, около 10 руски компании ползват облачни услуги на SAP, както и над 100 чуждестранни представителства в страната. Досега техните данни се съхраняваха на сървъри в други държави, което безпокоеше руските клиенти на SAP.
Друга причина SAP да отвори центрове за данни в Русия е подготвян закон, съгласно който руснаците ще бъдат задължени да съхраняват персонални данни на територията на страната. Очаква се това изискване да влезе в сила от 1 септември 2015 г.