Могерини: Борбата с терористичната идеология на ИД ще отнеме години
Секция: СВЯТ
22 Декември 2014 20:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Могерини: Борбата с терористичната идеология на ИД ще отнеме години

/КРОСС/ Ръководителят на европейската дипломацията Федерика Могерини смята, че борбата срещу терористичната идеология на "Ислямска държава" ще отнеме години.
"Мога да кажа, че със сигурност ще отнеме години. Това е истинска борба с ИД на културно ниво. Обезпокоена съм, че цели поколения, не само тук, но и в други страни по света, не само в арабските страни, а и в Европа и отвъд Атлантическия океан, растат, привлечени от идеологията на терористични организации, чиято цел е да унищожи животи и общности", каза Могерини в Багдад по време на пресконференция с министъра на външните работи на Холандия Берт Кундерс и иракския му колега Ибрахим Джафари.
"Повече от една коалиция, имаме нужда от един съюз, партньорство, за да унищожим тези корени и да попречим идеологията на омразата да привлича все повече и повече млади хора", отбеляза дипломат номер едно на Европейския съюз. По думите й е необходимо "да работим заедно, за да покажем, че това не е свързано с религията.
"Ние сме на една и съща страна в това и няма сблъсък на цивилизации, но има съюз на цивилизациите срещу терора, страха и унищожението на човешки живот", каза тя.