Как ще се промени Facebook през 2015 г.
Секция: Технологии
23 Декември 2014 08:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как ще се промени Facebook през 2015 г.

/КРОСС/Facebook продължава своето развитие и все още има много елементи, които трябва да коригира. Онлайн изданието Mashable прогнозира какви ще бъдат най-големите и видими промени в социалната мрежа следващата година на базата на досегашните й планове и действия.

Според тях следващата година ще е предимно за експерименти и нови разработки. Компанията ще отдели повече време в изграждането на основните за дългосрочното си бъдеще, отколкото да развива само и единствено мобилни приложения и социалната си мрежа.

Една от големите промени може да бъде чатът и размяната на съобщения. Въпреки че по-рано тази година Facebook придоби WhatsApp за над 22 млрд. долара, нито социалната мрежа, нито чат приложението са се възползвали от този факт, а основният им конкурент Snapchat продължава да трупа популярност. Същевременно Facebook не крие интереса си в сегмента, така че може да се очакват още опити от социалната мрежа в тази сфера.

Виртуалната реалност е друга технология, която Facebook подкрепя активно. Компанията придоби Oculus VR за 2 млрд. долара именно с цел да се превърне в един от лидерите в тази сфера. През октомври Марк Зукърбърг обяви, че на всеки 10-15 години идва нова голяма платформа и той и компанията му очакват това да е виртуалната реалност. Вероятно няма да има нужда да се чака чак толкова много време и още следващата година ще видим първите концептуални разработки в тази посока от страна на Facebook.

Компанията на Зукърбърг полага и доста усилия в разработката на технологии, които да осигурят достъп до интернет за отдалечени райони. Един от тях е чрез дрони. Facebook Connectivity Lab очаква през следващата година да започне първите тестове с такива дрони, обобщава "Дневник".