Шефът на Raiffeisenbank: САЩ ще се борят с Русия до последния европеец
Секция: СВЯТ
30 Декември 2014 08:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шефът на Raiffeisenbank: САЩ ще се борят с Русия до последния европеец

/КРОСС/ Главният изпълнителен директор на Raiffeisenbank International (RBI) Карл Севелда в интервю за австрийския вестник Kurier осъди рязко политиката на САЩ по отношение на Русия, предаде РИА Новости.

„Надявам се на урегулиране на конфликта с Русия, - заяви той. – Обаче, за съжаление, САЩ изглежда възнамеряват да се борят с Путин до последния европеец“.

По-рано Севелда изрази мнение, че санкциите срещу Русия трябва да бъдат отменени колкото се може по-скоро, като заяви, че те вредят не само на Русия, но и на Евросъюза.

В интервюто си пред Kurier Севелда призова всички страни да седнат на масата за преговори и „да извлекат поуки от Първата световна война, когато всички попаднаха в катастрофална ситуация, която никой не е искал“.

Според изпълнителния директор на RBI Европа още от самото начало е трябвало да върви по пътя на интеграцията с Русия. „Дори и това да е утопия, трябваше да се върви по първоначално избрания път, според който Русия е част от Европа и с времето може да стане част от ЕС“, отбеляза той.

Що се отнася до дейността на банката в Русия, то според Севелда руският Raiffeisenbank не изпитва сериозни затруднения. „Руският Raiffeisenbank не се намира в тежко положение и през тази година отново ще постигне добри резултати“, каза той, като поясни, че загубите за банката за 2014г. ще бъдат около 500 млн. евро най-вече заради кризата в Украйна.