Вест от US-медии: Руска ракета уби Дядо Коледа
Секция: ЛЮБОПИТНО
30 Декември 2014 10:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вест от US-медии: Руска ракета уби Дядо Коледа

/КРОСС/ Руската армия е свалила над Северния ледовит океан шейната на Дядо Коледа. Добрият старец и еленът Рудолф са загинали, според американския блог The Daily Currant.

Тази сензационна новина, бе разпространена мълниеносно от американски медии. Шегата си е шега, но според експерти тя отново намирисва на информационна война и в нея се прави аналогия с истинската трагедия на малайзийския Боинг в Украйна, пише „Взгляд".

Традиционно Обединеното командване на ПВО на САЩ и Канада НОРАД следи в „реално време" придвижването на шейната на Дядо Коледа. Така беше и тази година. Обаче се появиха шегаджии, които използваха тази мила традиция. Американска медия съобщи, че руските ПВО са изстреляли ракета, която е свалила Дядо Коледа над Северния ледовит океан, отломки от шейната са открити в Арктика от норвежки рибар, а самият Дядо Коледа и всички елени, освен Рудолф, са загинали.

„Въпреки, че руските власти официално отричат своята причастност към инцидента, американските служби потвърдиха, че съдбоносната ракета е изстреляна от един от разположените на Нова земя руски военни обекти. Руските политици-националисти вече приветстваха покушението, жертва на което е популярна западна личност", шегуват се авторите на статията.

„Това е нов елемент на информационната война, която се води срещу Русия.Още един опит са се продължи недобросъвестната кампания , която има за цел да зафиксира в умовете на западните граждани, че именно Русия е виновна за това, че са свалили малайзийския самолет над Украйна. Разбира се, това е шега, но за някои хора, които не са обременени с технически знания и за децата, които вярват в Дядо Коледа, това може да окаже влияние върху новогодишните празници. Провежда се демонизиране на Русия в информационното пространство", заяви военният експерт Игор Коротченко, главен редактор на сп."Национальная оборона"./RT