До минус 15 градуса на Ивановден
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Януари 2015 14:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
До минус 15 градуса на Ивановден

/КРОСС/През следващото денонощие ще е по-студено. Сутринта на 7 януари температурите ще са между минус 7 и минус 12 градуса, а котловините и по-ниски, до минус 15 градуса, съобщават от НИМХ към БАН.

Вятърът в по-голямата част от страната вече ще е слаб, само в най-източните райони все още умерен до силен - от север, с тенденция на отслабване към края на деня. Облачността ще е променлива, над Източна България често значителна, почти без валежи. Максималните температури ще са между минус 8 и минус 3 градуса.

По Черноморието ще продължи да духа умерен и силен северен вятър. Ще е с променлива облачност, почти без валежи. Максимални температури от минус 7-8 градуса по северното, до към минус 3-4 градуса по южното крайбрежие. Вълнението ще е 3-4 бала. Температурата на водата е около 5 градуса.

И в планините ще е с променлива облачност, почти без валежи, тук-там ще прехвърчи сняг. Вятърът по билата ще е умерен и силен - от север, с тенденция на отслабване към края на деня над западната част от страната. Продължава да застудява. Температурите в следобедните часове на 1200 метра ще са около минус 11-12 градуса, на 2000 метра около минус 15 - 16 градуса.

В четвъртък сутринта ще е почти тихо и доста студено с минимални температури, в по-голямата част от страната между минус 14 и минус 9 градуса. Ще има разкъсана облачност, над много райони до слънчево време. Дневните температури ще се повишат слабо - максималните ще са между минус 6 и минус 1 градуса. В петък ще духа слаб до умерен вятър от югозапад и, по-късно от запад. Температурите ще се повишат с още няколко градуса. Облачността ще е променлива, често значителна и на места, главно в Северна и Източна България ще превали слаб сняг.