Полицията разследва няколко атаки срещу джамии във Франция
Секция: СВЯТ
08 Януари 2015 11:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицията разследва няколко атаки срещу джамии във Франция

/КРОСС/Няколко тренировъчни гранати бяха хвърлени в двора на джамия в Льо Ман. Едната граната е избухнала, но няма ранени. Полицията е обградила джамията. Според АФП полицията разследва още няколко атаки срещу джамии.

Взрив избухна в арабски ресторант, намиращ се близо до джамия в град Вилфранш-сюр-Сон, източна Франция, съобщи радио RFI. По първоначални данни няма пострадали. Полицията смята, че взривът е от криминален характер.

Нов инцидент стана в Париж тази сутрин. Вътрешният министър Бернар Казньов се отправи към мястото на инцидента близо по Порт Дьо Шатион южно от Париж.

В южното предградие "Монруж" на френската столица органите на реда са влезли в престрелка с един от заподозрените в извършването на атентата срещу редакцията на „Шарли ебдо". Мъжът е арестуван и в момента се извършва проверка във връзка с неговото участие във вчерашната атака.Според първоначалната информация стрелците са двама.

Полицията е успяла да задържи един от тях - мъж от африкански произход. Другият стрелец е успял да избяга и органите на реда го издирват.

Няма информация инцидентът да е свързан с атаката в редакцията на "Шарли Ебдо" вчера.

Вчера двама въоръжени мъже убиха 12 души по време на ислямистка атака в редакцията на сатиричното издание "Шарли ебдо". Според в. "Монд" инцидентът от тази сутрин няма връзка с вчерашното нападение.

Полицайка загина, след като беше тежко ранена при стрелбата, предаде France 24. Жената беше в критично състояние и издъхна след няколкочасова борба за живота й в болница. При стрелбата бе по-леко ранен още един човек - общински работник.

Министърът на вътрешните работи на Франция заяви, че по време на полицейската операция по издирването на заподозрените в извършването на атаката срещу списание „Шарли ебдо", са задържани седем души, предаде AFP. Арестуваните са мъже и жени, за които се смята, че имат взаимоотношения с двамата братя Шериф и Саид Куаши.