Не на шистовия газ! Не на ТПТИ!
Секция: Анализи
15 Януари 2015 11:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Не на шистовия газ! Не на ТПТИ!

/КРОСС/Протестиращи срещу проучванията и добива на шистов газ у нас и срещу Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции /ТПТИ/ напомниха за своята кауза с плакат, който разпространиха в социалната мрежа Фейсбук с призива:

"В деня на визитата на държавния секретар на САЩ Джон Кери в София приканваме всички, които споделят каузите за забрана на шистовия газ и предотвратяване на подписването на Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции /ТПТИ/ да сменят за един ден своето cover photo с приложеното тук."

Очаква се двете теми да присъстват в дневния ред на разговорите на Кери с българските управляващи. Организатор на акцията е сдружение "Солидарна България".

Протест срещу визитата на американския политик и в частност срещу ТПТИ, шистовия газ и въвличането ни във война срещу Русия, организираха от партия "Атака". Хората на Волен Сидеров издигнаха плакат с надпис: "Je suis Bulgarian. I protest against the us pressude for shale gas fracking in Bulgaria! Je suis bulgarian. I oppose the war against Russia ! Je suis bulgarian. I am against the TTIP!"

За 12 часа е насрочен протест, организиран и в социалната мрежа Фейсбук. Той под надслов:"Джон Кери, върви си у дома! KERRY, GO HOME!!"