Проекти по ОП „Рибарство“ получиха близо 2 млн. лв.
Секция: ПОЛИТИКА
15 Януари 2015 15:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проекти по ОП „Рибарство“ получиха близо 2 млн. лв.

/КРОСС/ ДФ „Земеделие" изплати субсидии в размер на близо 1 348 311 лв. по два проекта от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство" 2007-2013 г. по мярка 2.1 "Производствени инвестиции в аквакултурата". Безвъзмездната финансова помощ е за „Реконструкция на недействащо рибовъдно стопанство в гр. Левски - Местност „Шаварна" и „Реконструкция и модернизация на язовир Кюлевча".
Мярката е инвестиционна и се финансира от Европейския фонд за „Рибарство" (ЕФР). Субсидията е до 60 % от целия размер на одобрената инвестиция, от които 75% са европейски средства и 25% национално доплащане от държавния бюджет.
Разплащателната агенция изплати и средства в размер на 194 538 лв. на община Тутракан по мярка 4.1 „Развитие на Рибарските oбласти" от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство" (ОПРСР). Проектът на общината е за "Благоустрояване на Крайдунавски парк в гр.Тутракан".
По мярка 4.1 „Развитие на рибарските области" бяха преведени субсидии за близо 259 391 лв. на двама бенефициенти за: „Добавяне на стойност към продуктите от аквакултура чрез оптимизиране на процесите и установяване на хранителни стойности и съдържание на витамини и минерали в основни пъстървови продукти" и „Ремонт и реконструкция на почивна станция „Изток".