bTV и Цветанка Ризова се уплашиха от Волен Сидеров
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Януари 2015 17:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
bTV и Цветанка Ризова се уплашиха от Волен Сидеров

София /КРОСС/ bTV и предаването „Лице в лице" с водещ Цветанка Ризова се уплашиха от Волен Сидеров и отмениха поканата за участие, която беше отправена и потвърдена още предната седмица. Темите, които трябваше да бъдат коментирани в предаването бяха: политическата обстановка, посещенията на държавния секретар на САЩ Джон Кери и на британския външен министър Филип Хамънд, спирането на „Южен поток".
Явно тезите на лидера на "Атака" Сидеров по горещите теми не са удобни и на bTV им е наредено позицията на "Атака" да се крие.
За bTV не е удобна истината за посещението на Джон Кери в България, а именно - той дойде тук, за да направи България плацдарм за война с Русия. Очевидно е забранено в ефира на bTV да се каже, че Джон Кери дойде тук, за да лобира да се дупче земята на „златна" Добруджа и да се добива шистов газ. За тези, които нареждат на bTV не е удобна тезата, че Кери дойде, за да лобира за подписване на Трансатлантическото споразумение, с което ГМО продуктите ще се продават свободно на българския пазар и наднационалните компании ще могат да съдят всяка държава, ако нещо засегне техния интерес. Очевидно е забранено да се говори, че Кери беше тук, за да накара нашите управляващи да подкрепят още санкции срещу Русия.
Отказът на bTV е част от политическата репресия, която постоянно се упражнява срещу "Атака". Припомняме, че МВнР отне акредитациите на телевизия „Алфа" и вестник "Атака" когато у нас пристигнаха Хамънд и Кери. В деня на посещението на Кери народните представители от "Атака" не бяха допуснати пред сградата на Министерски съвет, за да изразят своята позиция за посещението на американския държавен секретар и да му покажат плакатите, които носеха.