Автосалонът във Вашингтон представя зелените технологии в автоиндустрията
Секция: Автомобили
24 Януари 2015 13:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Автосалонът във Вашингтон представя зелените технологии в автоиндустрията

/КРОСС/Зелените технологии в автомобилната индустрията - това е фокусът на изложението във Вашингтон. Най-големите световни производители показаха последните си разработки на широката публика - от коли, задвижвани от водород до стартери, съвместими с умни часовници.

Автопроизводителите избират изложението във Вашингтон, заради това, че на него се раздават много отличия - безплатен маркетинг и добре дошъл престиж за Volkswagen, General Motors, Ford, Toyota и Honda. Но както в Детройт, така и в американската столица - най-много погледи събира BMW i8. Моделът спечели наградата най-зелен луксозен автомобил. Шасито е направено от карбон, който значително намалява теглото, респективно подобрява ефективността на задвижването.

Дейвид Бъчко, директор комуникация на BMW Северна Америка коментира:

"Аеродинамиката - това е едно от важните неща, които правят колата по-ефективна. Когато я погледнеш отпред, виждаш че е доста широка. Забелязва се и това леко изтъняване назад. Причината е, че в природата една от най-аеродинамичните форми е тази на падащата водна капка. Колата копира този дизайн до някаква степен".
Камионът на Ford - F-150 също беше отличен за зелена технология. Неговото шаси пък е направено от алуминиеви сплави, довели до намаляване на теглото с цели 320 кг.

Изложението продължава до 1 февруари. Представени са 700 нови модела на 42 производителя.