Чл.-кор. Иван Илиев бе удостоен с наградата „Марин Дринов"
Секция: Наука
24 Януари 2015 15:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чл.-кор. Иван Илиев бе удостоен с наградата „Марин Дринов"

/КРОСС/На тържествена церемония на 24 януари 2015 г. Председателят на Българска академия на науките акад. Стефан Воденичаров връчи наградата „Марин Дринов" на чл.-кор. Иван Илиев за високи постижения в областта на макроикономиката и по повод 90-годишния му юбилей. На събитието присъстваха академици и представители на научната общност.

Акад. Стефан Воденичаров поздрави юбиляра и отбеляза, че чл.-кор. Иван Илиев е ерудиран учен-изследовател с интереси и изследвания в областта на икономика на промишленосттта, икономическия растеж, научно-техническото развитие и влиянието му върху измененията в структурата и ефективността на националната икономика. Той има множество научни трудове в областта на икономическите науки, с значителен принос като теоритик и практик, с активна и дългогодишна преподавателска, обществена и управленска дейност.

От името на Съюза на учените в България поздравление поднесе акад. Дамян Дамянов - председател на СУБ и зам. председател на БАН, който подчерта, че чл.-кор. Иван Илиев винаги е бил пример за учен с непримирим дух, праволинейност, ангажираност към научно-техническия прогрес, с качества на аналитичен икономист и новатор.

След връчване на наградата, тържествено честване на 90-годишния юбилей на чл.-кор. Иван Илиев бе организирано в Големия салон на Института за икономически изследвания при БАН, където негови колеги, студенти и приятели поздравиха юбиляра и му пожелава здраве и творческа енергия.