Google Docs вече поддържа Touch ID на iOS устройства
Секция: Технологии
25 Януари 2015 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Google Docs вече поддържа Touch ID на iOS устройства

/КРОСС/ Google пусна обновени версии на офис приложенията си за мобилни платформи iOS и Android. Популярните програми Docs, Slides и Sheets идват с леко променен дизайн и са обогатени с редица нови функции. Междувременно, Google обнови тази седмица и браузъра Chrome за iOS, който вече има интерфейс Material Design.
Потребителите на епълски устройства, например, могат да се идентифицират с пръстови отпечатъци чрез скенера Touch ID за достъп до приложенията. Това допълнително ниво на защита ще помогне на притежателите на iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad mini 3 и iPad Air 2 да предотвратят достъпа на външни лица до своите документи. Неотдавна Google интегрира поддръжка на Touch ID и в приложенията Drive и Wallet.
В обновените версии на Google Docs за всички платформи са добавени също правописна проверка и няколко нови инструменти за редактиране. Потребителите със зрителни проблеми могат да ползват функции VoiceOver за iOS и TalkBack за Android, които им позволяват да редактират документи с помощта на гласови команди.
В електронните таблици Sheets пък е добавена възможност за скриване на редове и колонки от видимата област. Новите версии на Docs, Slides и Sheets са достъпни за сваляне от онлайн магазините за приложения Google Play (за Android) и App Store (за iOS), пише technews.bg.