Варненска група стои зад убийствата на Манджуков и Дамянови
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Януари 2015 12:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Варненска група стои зад убийствата на Манджуков и Дамянови

София /КРОСС/ Борислав Манджуков и строителният предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия са убити от една и съща варненска престъпна група. Става дума за банда, ръководена от Радослав Калчев- Черния Рори, който е обявен за национално издирване. Членове на бандата са: Николай Тошев - Чирпанския, Галин Мирчев - Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Николай Недялков Цветков - Чубака, който също се издирва, Петър Благоев - Петрето, Христо Георгиев - Тополския, Николай Илиев - Мазния, съобщи заместник главният прокурор Борислав Сарафов на брифинг в МВР.
Престъпната група е имала силови бригади са използвани за наркоразпространение и Рори лично е поемал ангажименти да поема и мокри поръчки - рязана на уши, пръсти и убийства.
Има данни още за извършвани палежи и изнудвания.
Рори е приел лично изпълнението и убийството на предприемача Дамянов, а съпругата му е паднала като косвена жертва. 30 000 евро е било платено за убийството на Митко Дамянов.
Варненската престъпна група е имала взаимодействие и с разбитата престъпна група в София миналата седмица.

"Тази организирана група и членовете й са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с наркоразпространие, контрол върху проституцията и силови действия като мокри поръчки", коментира той.
Сарафов посочи, че в последните седмици от началото на годината са станали много убийства, но са направени съвместни съвещания.