Предупредиха медии, публикували карикатури за Мохамед
Секция: Русия
26 Януари 2015 06:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предупредиха медии, публикували карикатури за Мохамед

/КРОСС/ Роскомнадзор изпрати предупреждие до три интернет издания - RuNews24​.ru, RB​.ru и Лениградската областна информационна агенция (lenoblinform​.ru) във връзка с публикации на карикатури за пророка Мохамед от френското издание Charlie Hebdo. „Миналата седмица Роскомнадзор усилено разясняваше на руското общество изискванията на закона, който не допуска злоупотреба със свободата на словото - каза официалният представител на ведомството Вадим Ампеловски. - Повечето медии се вслушаха в нашите препоръки, но имаше и такива, които не ни чуха. Затова мониторингът продължава".

На 19 януари порталът „Република" също получи предупреждение заради публикация на карикатури с религиозна тематика. Ако до 12 месеца тези медии, получат още по едно предупреждение, това ще е повод за надзорния орган да се обърне към съда с искане за отнемане на лиценза на изданието, пише „Известия".

Ще напомним, че наскоро в Грозни се състоя митинг, на който около един милион души от Северен Кавказ се обявиха против карикатурите във френското издание, за толерантност и борба с тероризма, който няма нищо общо с исляма.