Жельо Бойчев: Нужна е промяна в нормативната база за ЕРП
Секция: ПОЛИТИКА
27 Януари 2015 08:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жельо Бойчев: Нужна е промяна в нормативната база за ЕРП

/КРОСС/Необходима е промяна на цялата нормативна и регулаторна база, в която работят ЕРП-тата, само завишените глоби няма да помогнат, за да бъдат защитени правата на потребителите, заяви пред БНР Жельо Бойчев - член на парламентарната комисия по енергетика. Според него преждевременно приключилия живот на предишното Народно събрание и обструкцията на ГЕРБ са попречили на приемането на тези промени.

Това, което се прави със завишаване на глобата е заради страх от протести. Трябва да променим цялата регулаторна среда за ЕРП-тата. Драстичната цена на глобата няма до доведе до нищо. Трябва да променим и работата на контролните институции, за да си вършат те работата", каза Бойчев и напомни, че вече имаше налагане на глоби, но нямаше тяхно прилагане, коментира Бойчев. 

Ние бихме подкрепили мерките в система от няколко решения. Един от тях е да няма такъв вариант да можеш да оспориш сметката след като я платиш, а да можеш да я оспориш преди това, допълни той.

Според Бойчев на заседанието на комисията днес, на която ще бъдат изслушани представители на трите ЕРП-та у нас, ще стане ясно кой зад кого застава - зад големите корпоративни интереси или зад потребителите.