Перник се сбогува с Росица Янакиева
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Януари 2015 08:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Перник се сбогува с Росица Янакиева

/КРОСС/Град Перник се сбогува днес с бившия кмет на града и настоящ заместник-председател на Народното събрание Росица Янакиева, която почина на 60-годишна възраст. Поклонението започва в 11.00 часа в сградата на Двореца на културата в града.

Янакиева беше два мандата кмет на Перник. От 1995-2005 година е кмет на район "Изток", а от 2005 до предишните местни избори бе народен представител от Коалиция за България. Беше и член на управителния съвет на Демократичния съюз на жените. В 43-тия парламент бе депутат от партия АБВ и заместник-председател на Народното събрание.

Председателят на парламента Цецка Цачева изрази своите съболезнования на близки и роднини. В писмо до тях се отбелязва, че една от каузите, в които Росица Янакиева влага цялото си сърце, е пълноправното участие на жените във всички сфери на нашия живот. Според Цачева, Росица Янакиева ще бъде запомнена и с активната й гражданска позиция, която е отстоявала и като депутат в 40-то Народно събрание, както и на заместник-председател на 43-тия парламент.