Марин Льо Пен: Скланям глава пред Русия
Секция: Русия
27 Януари 2015 09:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Марин Льо Пен: Скланям глава пред Русия

/КРОСС/Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен е на мнение, че нейната страна трябва да поддържа стратегически отношения с Москва, а не да бъде в сегашното състояние, близко до студена война с Русия.

В интервю за японския вестник "Асахи" Льо Пен заявява: "Скланям глава пред Русия, която след краха на Съветския съюз премина през тежък период и успя да възстанови икономиката си. Русия, която изгради различен от САЩ модел на държава, е велика страна и с нея трябва да се установят стратегически отношения. Независимо от това Европейският съюз може да поддържа с Русия само отношения, наподобяващи студена война, тъй като следва диктовката на САЩ."

Лидерката на Националния фронт осъди в интервюто Евросъюза: "Ние не получаваме от ЕС никакви облаги, а само дългове, безработица и крах на идентичността. Ние загубихме суверенитета си във финансите, бюджета и законодателството и не можем сами да решаваме съдбата си. Всичко се решава от шепа бюрократи въпреки волята на гражданите, което ги води към нищета и отчаяние."