Димитър Главчев: Бюджетът е реалистичен и изпълним
Секция: ПОЛИТИКА
27 Януари 2015 09:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Главчев: Бюджетът е реалистичен и изпълним

/КРОСС/ Поевтиняването на петрола на световните пазари и спадът на еврото спрямо долара няма да се отразят значително на бюджета на България, заяви зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев (ГЕРБ) пред БНТ.

„Бюджетът е реалистичен и изпълним. Всички разговори за актуализация на бюджета са хипотези и спекулации", каза Главчев.

„Смятаме, че мерките, които сме предприели за засилване на контрола, включително въвеждането на система за отчитане на бензиноколонки, ще влияят в обратна посока. Събираемостта и борбата с контрабандата е друг противодействащ фактор", каза Димитър Главчев.

Според него промените на пазарите ще се отразят най-много на заложените приходи от ДДС.

„Трудно може да се каже, че точно това е дупката, която може да се отвори, и дали въобще ще се отвори дупка, тъй като приходите от ДДС при внос от трети страни зависят и от други странични фактори. Борбата с контрабандата на горива е друг противодействащ на тези процеси фактор", посочи Главчев.

Според него ниските цени на горивата ще увеличат потреблението у нас, а това означава допълнителни бюджетни приходи.

Главчев добави, че България е изплълнила финансовите изисквания за присъединяването към Еврозоната и това е естественият ход на страната. „За да стане това обаче има и политически изисквания, направете аналогия с Шенген", каза той. ", допълни той.