Фестивалът на планинския филм Banff идва отново България
Секция: КУЛТУРА
27 Януари 2015 11:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фестивалът на планинския филм Banff идва отново България

/КРОСС/Най-големият и един от най-престижните планинарски кинофестивали в света - Фестивалът на планинския филм Banff идва отново България! Организиран от Banff Centre в Канада всяка година, веднага след провеждането му, тръгва и световна обиколка на филмите от програмата, наречена Banff Mountain Film Festival World Tour. Първата спирка в България, ще бъде София (17 - 18 февруари), а очаквайте и дати за Пловдив, Стара Загора, Русе!

Пътешествията до екзотични места и различни култури, както и приобщаването на публиката към спортовете, заредени с адреналин, превръщат тазгодишната Световна обиколка в един вълнуващ и провокативен начин за опознаване планината. От близо 360-те филма част от Фестивала, наградените и любимите на публиката са тези, които ще обиколят света и ще дойдат в България.

В София събитието ще се проведе заедно с второто издание на XCo Film Fest, организирано от XCoSports Bulgaria. Форматът отново ще представи значимите събития и проекти, реализирани от български спортисти през отминалата година, сред които очаквания с огромен интерес филм за опита по Ком-Емине на Fan Club - Kiril Nikolov - Disl - #REACHYOURLIMITSMOVIE!

Домакин на събитието ще бъде отново Cinema City с лесен достъп, отлични условия, модерни киносалони, изключително качество на звука и картината.