Русия прие годишен антикризисен план
Секция: Русия
27 Януари 2015 13:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия прие годишен антикризисен план

/КРОСС/ Руското правителство одобри едногодишен антикризисен план, който трябва да стабилизира икономиката в условията на криза и международни санкции.

Антикризисният фонд е на стойност 170 млрд. рубли (около 2,3 млрд. евро), съобщи финансовият министър Антон Силуанов. Това са около 2,3 млрд. евро.

Правителствените мерки предвиждат дълбока структурна реформа и оптимизация на бюджетните разходи, като основната цел е да не се допусне неоправдано разпиляване на финансовите резерви на страната.

Според президента Владимир Путин, антикризисният план трябва преди всичко да осигури социална и макроикономическа стабилност. За неговата реализация ще бъдат подготвени 60 законопроекта, редица президентски укази и правителствени постановления. Основната цел е да се стимулира икономическият ръст чрез подкрепа за отделни сектори на икономиката, като същевременно не се допусне рязко обедняване и ръст на безработицата. Мерките ще засегнат и държавното управление, което трябва да стане по-ефективно, съобщава кореспондентът на БНР в Москва.