Станишев и Миков задават перспективата на лявото
Секция: ПОЛИТИКА
27 Януари 2015 13:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станишев и Миков задават перспективата на лявото

/КРОСС/ На тридневен семинар в Пловдив от 30 януари до 1 февруари лидерът на ПЕС Сергей Станишев и председателят на БСП Михаил Миков събират ръководството и основни фигури в партията в хотел Санкт Петербург, на който ще бъдат излъчени основни леви послания и идеи месеци преди предстоящите местни избори. Семинарът е под надслов „Предизвикателствата пред лявото и България през 2015 г." и участие в него ще вземат, освен двамата лидери, депутати-социалисти, евродепутатите на БСП, представителите на Изпълнителното бюро, областните председатели и кметовете-социалисти (членове на УС и на КС на НСОРБ), коалиционните партньори на БСП, както и широкото ръководство на червената младежка структура. 

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев ще направи анализ на предизвикателствата пред лявото в Европа и в България, а председателят на БСП Михаил Миков ще представи пред участниците на семинара перспективите пред столетницата. През първия работен ден на форума ще бъдат дискутирани темите „БСП - поглед отвън" и „Медийната среда в България. БСП в обектива". На втория - народни представители и анализатори ще коментират две теми: „Управлението на дясната коалиция и рисковете пред социалната и икономическата стабилност на страната", както и „Местните избори - важна битка за БСП".

Това е първият от поредицата семинари, организирани съвместно от ПЕС и БСП с цел провеждането на успешна кампания за местните избори и утвръждаването на партията като единствената възможна алтернатива на управляващите. По идея на Сергей Станишев в тях ще се включат и представители на сродните леви партии, членове на ПЕС. Те ще споделят своя опит и стратегии в постигането на изборни победи.