„Здравето отблизо“ споделя сбъднати мечти
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Януари 2015 16:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Здравето отблизо“ споделя сбъднати мечти

София /КРОСС/ Тази седмица в рубриката „Сподели доброто", екипът на предаването на БНТ1 „Здравето отблизо" разказа личната история на 22 годишната Деница Иванова, която страда от псориазис. Кожното заболяване на младата жена е диагностицирано още когато е тийнейджър и променя целият й живот.
След като почти седем години, младата жена е лишена от възможността да облича къси дрехи, с помощта на АХППУ (Асоциация на хората с псориазис и псориатични усложнения), дефилира на подиума като модел в ревю, организирано от самата асоциация. Ревюто, под наслов "Погледни отвъд външността ми" цели да повиши толерантността на обществото към пациентите с псориазис, както и да покаже, че псориазисът не е просто козметичен проблем, а сериозно системно възпалително заболяване, което може да доведе до много тежки усложнения.

 

Още теми в ежедневното предаване „Здравето отблизо":
• Как да кажем на детето, че родителите се развеждат? Туист гимнастика за възстановяване на здравето и за красива фигура. Гости в студиото - Рада Наследникова - психолог и телевизионната водеща Наталия Симеонова.
• Как да диагностицираме безплодието още у дома - разговор с акушер гинеколога д-р Ралица Сенкова.
• Предимствата на ендоскопската синус хирургия - разговор в студиото с един от най-добрите УНГ специалисти - д-р Георги Кукушев.