Над 230 глобени при полицейска акция срещу високата скорост на пътя
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Януари 2015 17:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 230 глобени при полицейска акция срещу високата скорост на пътя

София /КРОСС/ Повече от 150 шофьори и 80 пешеходци в София са глобени от неделя до днес в рамките на полицейска акция срещу високата скорост на пътя и срещу неправилното паркиране. Това обяви пред БНР инспектор Николай Крушарски от "Пътната полиция".
По думите му от началото на акцията катастрофите в столицата са намалели около три пъти. Пътните полицаи проверяват и дали шофьорите са платили наложените им към момента глоби. По тази причина досега на трима шофьори са отнети шофьорските книжки, допълни той.
Това изискване го има залегнало в закона, когато шофьор управлява автомобил, без да е платил съответно глобите си, законът е предвидил да бъде лишен от правоуправление до заплащане на съответните задължения. При извършване на проверката се прави справка в единния ни регистър, от което е видно, че шофьорът е длъжник. Местата всеки ден са различни, като информацията за точното местонахождение на екипите се обявява ежедневно в интернет страницата на отдел "Пътна полиция".
Над 400 таксита са били проверени в събота и неделя от Агенция "Автомобилна администрация" за изправността на документите. Издадени са над 70 акта. Голяма част от нарушенията са свързани с липса на необходимите документи за извършване на таксиметров превоз.