Black Swift – първият руски компютър в Kickstarter
Секция: Технологии
28 Януари 2015 10:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Black Swift – първият руски компютър в Kickstarter

/КРОСС/ Руската компания “Умна електроника” представи в сайта за потребителско инвестиране Kickstarter своя проект Black Swift. Това е микрокомпютър с размери 25 х 35 х 4 милиметра и е малко по-голям от стандартна SD карта памет.

Микрокомпютърът се базира на системата-върху-чипа Qualcomm Atheros AR9331 с едно MIPS 24K процесорно ядро, работещо с тактова честота 400 MHz и е оборудван с 64 MB DDR2 оперативна памет и 16 MB флаш диск. Налични са 25 извода за разнообразни външни модули и Wi-Fi модул за безжична връзка. Поддържат се USB 2.0, Ethernet, UART, SPI, I²C.

Black Swift е създаден, за да стане възможна работата с компютърна система без дънна платка, за по-лесно използване на USB устройствата, за по-просто управляване на външната периферия, за създаване на собствени компютърни разработки и други.

Кампанията стартира днес с необходима минимална инвестиционна сума в размер на 25,000 американски долара. Ако се наберат $50,000, то микрокомпютърът ще разполага с пластмасова кутийка. Ако се събере инвестиция от $75,000 Black Swift ще разполага с RJ-45, USB 2.0 и други портове. А ако се съберат над $100,000, създателите на микрокомпютъра ще добавят поддръжката на Apple HomeKit и Google Nest – протоколите, използвани за управление на интелигентните домове. Цената на един Black Swift е 25 американски долара.

 Източник: www.kaldata.com