Wizz Air открива база в Кошице
Секция: ИКОНОМИКА
28 Януари 2015 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Wizz Air открива база в Кошице

/КРОСС/ Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа,* обяви днес, че отваря 20та си оперативна база в Кошице, Словакия с един нов Airbus A320 от 14 септември. Едновременно с доставката на самолета ще започне обслужването на 2 нови линии от Кошице до Донкастър Шефилд и Милано Бергамо.

С новите услуги от Кошице, Wizz Air предлага 11 полета седмично по 3 линии от Кошице, което представлява над  50% растеж на годишна база (октомври 2015). Авиокомпанията вярва, че експанзията в Словакия, където лети до две летища, ще бъде от полза за местния пазар на труда в секторите авиация и туризъм, а пътниците ще имат достъп до повече услуги на ниски цени. Местата по новите линии от Кошице са вече в продажба, от 19,99 Евро и могат да бъдат запазени на wizzair.com.

 

НОВИ ЛИНИИ НА WIZZ AIR ОТ КОШИЦЕ:

 

Дo

Дни

Начало

Цени от**

Mилано Бергамо

пон, пет

септ 14

19.99 Eвро 

Донкастър Шефилд

ср, нед

септ 16

24.99 Eвро 

           

 

 

На пресконференция в Кошице, Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, каза: "Обявеното днес подчертава ангажимента на Wizz Air към Словакия. Ние стартирахме оперативната си дейност тук само преди 1.5 година и вече сме превозили над 130,000 пътници по линиите Кошице и Попрад. Словакия става нашата 12 държава, където сме разположили оперативна база.  С нетърпение очакваме да донесем още ниски тарифи и атрактивни дестинации на нашите клиенти в Словакия и на техните посетители."