Трима тайни свидетели осветили бандата на Черния Роди
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Януари 2015 21:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трима тайни свидетели осветили бандата на Черния Роди

/КРОСС/ Трима свидетели с тайна самоличност са проговорили за делата на варненската банда, за чийто тартор МВР и прокуратурата сочат Радослав Калчев - Черния Роди. Той е обявен за издирване с още трима от аверите си, които са се покрили при хайките миналата седмица.
Един от свидетелите разказал в детайли каква е йерархията в групата - кой се занимава с побои, отвличания и гаври с шанаджии и кой - с поръчки за палежи и убийства. Повечето разпространявали кокаин, амфетамин, екстази, хероин и марихуана във Варна и Златни пясъци. Лейтенант на Черния Роди ги криел в горичка до Варна. После ги давал на Жорко и Бузито да ги разпределят на дилърите. Черния Роди обаче не пипал наркотици, твърдят свидетелите.
Прокуратурата разполага със сериозни доказателства, че членове на бандата са участвали в убийствата на бизнесмена Борислав Манджуков и сем. Дамянови. Един от стрелците е разпознат от 2-ма свидетели. Прегледани са записи от 6 охранителни камери след покушенията на 8 януари т.г. в столичния кв. "Витоша". На единия имало силует на мъж с физически характеристики като на двама от заподозрените.
Основната версия е, че поръчител от София е платил 60 000 лв. само за убийството на строителния предприемач Дамянов. Стрелците обаче застреляли и жена му, защото ги видяла.
Конкретни обвинения за убийствата още не са повдигнати, тъй като разследващи работят по нови веществени доказателства. МВР има данни, че членове на бандата са свързани с палежите на колите на наркодилъра Косьо Копитото и брата на Розата от Варна. Тъй като някои от уличените са бивши затворници, а техни авери лежат в килии за други престъпления, по делото са разпитани и надзиратели. Привикана била и приятелка на Николай Тошев- Чирпанския, задържан по друго наркодело на спецпрокуратурата, съобщава "24 часа".