Очаква се днес да бъдат освободени пленените българи в Судан
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Януари 2015 08:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Очаква се днес да бъдат освободени пленените българи в Судан

/КРОСС/Продължават преговорите за освобождаването на шестимата българи, пленени в Судан. По информация на изпълнителния директор на българската авиокомпания "Хели Ер", чиито служители са похитените лица, се очаква те да бъдат освободени още днес.

Пленените мъже са в добро състояние и за освобождаването им се преговаря на най-високо ниво с представители на ООН и бунтовниците - похитители, потвърдиха от външно министерство.

„Нашите съграждани, пленени в Судан, са добре. За тях се преговаря на най-високо ниво от ООН. В случая не става въпрос за плен, но повече от това не можем да коментираме", заяви външният министър Даниел Митов.Хеликоптер на българската авиокомпания е бил принуден да кацне в района на град Кадугли в африканската страна преди 3 дни по време на редовна хуманитарна мисия. Българите са трима души екипаж на хеликоптера и трима служители на компанията.Те са задържани от бунтовническа групировка, която води военни действия срещу правителствените сили в района. На снимтата се виждат пленените лица от мястото, където те се намират в момента. Хеликоптерът е изпълнявал полет по договор със Световната продоволствена програма на ООН и е имал изрядни документи.