Атанасов призовава президента да не подписва указа за назначаването на Панов
Секция: ПОЛИТИКА
30 Януари 2015 08:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанасов призовава президента да не подписва указа за назначаването на Панов

/КРОСС/Атанас Атанасов ще призове колегите си от ДСБ и Реформаторския блок да сезират президента Росен Плевнелиев да не подписва указа за назначаване на избрания вчера от ВСС председател на ВКС Лозан Панов заради компрометиране на избора.

В декларация, прочетена от Радан Кънев, ние призовахме да се спази Конституцията, в която, в член 31, е записано, че кадровите решения на ВСС се вземат чрез тайно гласуване, напомни Атанасов и посочи, че самият Панов е искал промяна на начина на гласуване, чрез бюлетини, на самото изслушване. Този човек искаше да бъде безапелационен неговия избор, смята Атанасов.

Българските институции имат много тежък проблем с неспазването на законодателството, с газенето на законодателството, коментира още Атанасов по повод избора на председател на Върховния касационен съд, който се извърши не с бюлетини, а електронно.

В интервю за Нова телевизия бившият шеф на НСС не пощади и прокуратурата като заяви, че изпълнява политически поръчки. Скалъпеното дело с Цветан Цветанов доказва това категорично, заяви в студиото на Нова телевизия генерал Атанас Атанасов.

Беше ясно, че това е скалъпена история с цел политическа разправа, каза той. Именно заради това Атанасов е очаквал оправдателната присъда на съда за Цветанов.

Това ми е минало през главата и ми е окапала косата, допълни той.

Прокуратурата работи за конюнктурата, убеден е генерал Атанасов . според него българската съдебна система е несигурно и се нуждае от реформа, на която и дойде времето.