Жител на Чипровци получил повиквателна от военните
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Януари 2015 20:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жител на Чипровци получил повиквателна от военните

/КРОСС/ Жител на Чипровци получил повиквателна от военните. Миналият септември Ивайло Димитров е известен от военните, че при необходимост трябва да се яви в Плевенското военно формирование.
„Аз проверих във военното окръжие по телефона и те ми казаха спокойно, това, ако стане война, трябва да се явите", разказа мъжът пред bTV.
В документа няма дата за мобилизация и Ивайло забравя за него. До вчера, когато лидерът на „Атака" Волен Сидеров обяви, че се извършва мобилизация. В парламента военният министър категорично отрече това.
„Касае се за хора, отбили военната си служба или са били в армията и ние трябва да актуализираме този списък", обясни Николай Ненчев.
Според Ивайло поне 20 души от Чипровци са получили повиквателни, но или отсъствали в момента от града, или отказвали да говорят, защото се страхуват.
Той самият е бивш кадрови военен, уволнен дисциплинарно и дори съден, според него, неоснователно. Освен това е с тежки травми след катастрофа и не смята, че трябва да се води на отчет: „Това е безумие, това е гавра с моята личност и с моето семейство, оставиха ме на улицата".