Баскетболист на Берое хванат с допинг
Секция: СПОРТ
30 Януари 2015 21:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Баскетболист на Берое хванат с допинг

/КРОСС/ Баскетболистът на Берое Ростислав Алексов е дал положителна допинг проба, съобщи BGbasket.com. Играчът е бил тестван след мача между Рилски спортист и Берое на 31 октомври миналата година. Открито е наличие на забраненото вещество нандролон. Доказано е, че концентрацията на метаболит нандролон е над 15 ng/mL, която е много по-висока от приетия лимит (3 ng/mL).
Наказанието, наложено на Алексов от БОК, е лишаване от състезателни права за срок от две години. Самият баскетболист се е явил на заседанието на Дисциплинарната комисия към Олимпийския комитет на 12 януари тази година. Той не е подал молба за отваряне и на проба "Б".
Ростислав Алексов ще обжалва наложеното му наказание, но в същото време е малко вероятно да има положителен изход за него. От негова страна по време на изслушването му пред Дисциплинарната комисия не е било предоставено нито едно оневиняващо го доказателство как констатираното количество нандролон е постъпило в организма му.
Решението на БОК е получено на 20 или 21 януари, така че Алексов и родната федерация по баскетбол имат още няколко дни, за да обжалват.