Костов: Недоверието към кабинета „Борисов” е по-голямо от това към Орешарски
Секция: ПОЛИТИКА
31 Януари 2015 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костов: Недоверието към кабинета „Борисов” е по-голямо от това към Орешарски

/КРОСС/ „Общата несигурност в България в момента зависи много от суверенитета на страната, от нелегалните имигранти. Защото заедно с тях, в страната влизат радикални ислямисти - страната става междинен център за движение на бойци на „Ислямска държава" в посока Европа", каза бившият премиер Иван Костов в коментал рискове пред страната в „Седмицата" на Дарик радио.

„Младите генерации намаляват много бързо. Вместо ранните възрасти да са по-големи, при нас е обратното. От такова население не може да се очаква нарастване на потреблението. Покупките на жилища, техника се свързват не с пенсионерите, а с хората в активна, трудоспособна възраст, а техният брой спада много по-бързо от останалите", добави Костов.

Той начерта и политическите рискове пред страната: „Страната е в криза и след сформирането на правителството. Счита се, че излизане от политическа криза има едва тогава, когато измине една пълна година без предсрочни избори. Недоверието към втория кабинет на Борисов е по-голямо от недоверието към Орешарски. Това е нетното недоверие - доверие минус недоверие. Българските медии се вторачват в доверието, а не гледат, че истинската сила на едно правителство или парламент е ниското общо нетно недоверие. При нас не е така".

Според Костов правителството няма сила да направи необходимите успешни стъпки в управлението.