Сергей Станишев: Всеки прави път на този, който знае къде отива
Секция: ПОЛИТИКА
31 Януари 2015 17:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сергей Станишев: Всеки прави път на този, който знае къде отива

/КРОСС/ „Всеки прави път на този, който знае къде отива. Трябва да начертаем своите приоритети още в началото на политическия сезон", заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев. 

Провеждащият се в Пловдив семинар „Предизвикателства пред лявото в Европа и в България през 2015 г." е израз на солидарност и подкрепа за БСП от страна на европейската социалдемокрация. Втори семинар, посветен на местните избори, ще се състои през март, посочи Станишев.

В Пловдив ще бъдат обсъдени опозиционната роля и медийният образ на партията.

Станишев пропомни постиженията на ПЕС за последните две години: „За първи път има водеща кандидатура на евроизбори от всяко политическо семейство за председател на ЕК; от двама министър- председатели допреди това, сега те са десет".

Сега чертаем програмата за следващите пет години, как да спечелим следващите европейски и национални избори с визия за нова Европа, заяви Станишев.

За да се възвърнат принципите на солидарност, справедливост, озаптяване на финансовия капитал, Европа се нуждае най-вече от социална промяна, подчерта той.

Част от дневния ред на европейските социалисти ще бъде формулиран по време на първата за тази година среща на лидерите от ПЕС през февруари в Мадрид. „Основният въпрос, който ще дискутираме, е как още по-ефективно и настойчиво да променим европейската политика от политика на затягане на коланите и финансова дисциплина, към политика на растеж", обясни лидерът на европейската левицата. Песимистичното отношение на много хора към Европа няма как да се промени без икономически растеж и разкриване на нови работни места, подчерта той.

Друг акцент на срещата в Испания ще бъде борбата с неравенството и несправедливостта, отбеляза президентът на ПЕС.