Новият седан Nissan Maxima дебютира на 1 април в Ню Йорк
Секция: Автомобили
03 Февруари 2015 11:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият седан Nissan Maxima дебютира на 1 април в Ню Йорк

/КРОСС/Преди година японците намекнаха за новата кола с концептуалната си разработка Sport Sedan. Eстествено, серийният вариант се различава от концептуалния /жълтата кола/, но като цяло двете машини имат подобен профил, релеф на страниците и подпрозоречна линия. Променени са осветителната система на машината, вратите, броните, огледалата, дръжките на вратите и остъкляването. В повечето случаи, особено при фаровете и изходните тръби на ауспуха нещата са опростени, но и при тях може да се види сходство с концепта.

В прякото предаване на най-голямото спортно събитие на Америка - Супер Боул - финалът на битката за шампионската титла на Националната футболна лига, преобладават рекламите на автомобилните производители, заради огромната аудитория на събитието. Така на 1-и февруари сред излъчените рекламни клипове беше и този на Nissan в който за пръв път света видя и новия Nissan Maxima. "С тате" - така е наречен рекламният клип, събрал на едно място намеци за спортните амбиции на новия седан и за семейното му предназначение.

По неофициални данни серийната машина остава вярна на концептуалния модел - предно задвижване и мотор V6 3.5 литра, чиято мощност засега не се обявява. При миналото поколение тя беше 294 к.с., а за концепта се обявиха 300+. Серийната кола е и малко по-дълга от концепта с неговите 4870 мм дължина.

Според главния креативен директор на Nissan Широ Накамура, марката е за смели хора, търсещи остри преживявания. И наистина по отношение на дизайна на новата си кола създателите на модела са следвали този принцип - визуално колата е много по-ярка от предшественика си.

Най-вероятно широката публика ще може да види на живо колата по време на автосалона в Ню-Йорк по време на официалната му премиера на 1-и април.